Een blog van www.bomengids.nl

Blog van website www.bomengids.nl

zaterdag 24 november 2012

Welke nieuwe boom raad u aan: poll!

De lezers van Bomengids.nl zijn vaak boomliefhebbers, natuurliefhebbers en soms zelfs professionals in het bos of met bomen en tuinen.

Het is nu tijd om bomen te planten voor het volgende seizoen. Dus helpt u onze lezers eens een handje: welke boomsoort kunt u aanraden om aan te planten? 

 Ik heb zelf een poll gemaakt met een paar soorten, maar wees zo vrij om hier, of op facebook uw aanbevelingen te doen! Mijn bedoeling is om mensen een nu net even mooiere boom te adviseren als wat het tuincentrum op de hoek voorradig heeft, zodat onze tuinen wat minder saai worden.

Welke bomen stel ik voor:
  1. Slangenbast Esdoorn. Niet heel bekend en dat is volkomen misplaatst. Deze boom heeft een prachtige bast, mooi gevormde bladeren en wordt niet heel snel heel groot. Bovendien wordt het blad in de herfst erg mooi geel. Ik zet deze dus op 1! Er zijn hier meerdere soorten: Acer Rufinerve, Acer Capilles, Acer Pensylvanicum
  2. Appelboom. Natuurlijk is niks zo heerlijk als eigen appels. En dat kan heel goed met een eigen appelboom in de tuin. Kies een kleine soort voor de kleine tuin, en een paar bomen bij een grote tuin. Zorg wel dat ze elkaar kunnen bestuiven, door de juiste soortenmix te nemen. Pas op dat je vaak de beste bomen niet bij elk tuincentrum kunt kopen, dus zoek even verder. Wie kan de lezers aanraden wat te nemen? 
  3. Kerseboom. Zelfde hier. Ik zoek al tijden naar een soort die in Nederland veel en lekkere donkere kersen geeft op klei. Wie kan iets aanraden?
  4. Prieel-iep Een kleinere boom met een mooie vorm?  Een bol-boom kan maar is ondertussen wel heeeel erg afgezaagd en doorsneu. Neem dus eens iets ander: een prieel-iep   of  Ulmus "Camperdownii"                                                                  
  5. Christusdoorn sunburst. Niet erg hard groeiende boom met aan de top van de takken steeds iets gelere bladeren. Het lijkt net alsof steeds de zon erop schijnt. Verder is dit een ideale schaduwboom (om in de schadus te zitten eronder?). Latijnse naam is Gleditsia triacanthos ´Sunburst´

 Maar kies gerust een andere boom natuurlijk!


1 opmerking:

Om een reactie te plaatsen moet je coockies van derden accepteren