Een blog van www.bomengids.nl

Blog van website www.bomengids.nl

donderdag 27 september 2012

Bomensnoei in het najaar: kijk meteen hoe oud de boom is!

Wanneer de temperaturen niet meer zomers zijn is het een goede tijd om bomen te snoeien. Geen bewoonde nesten in de boom en infectie is ook minder waarschijnlijk dan wanneer je in de zomer zou snoeien.

Bij ons in de wijk (Weezenhof Nijmegen) worden nu de bomen gesnoeid in opdracht van de gemeente. Altijd leuk om eens te vragen waarom ze nu juist die ene tak weghalen en die andere niet.Onderstaande acties zijn uitgevoerd door Pendula boomzorg  vertelde de vriendelijke boomverzorger. Zoals je ziet wordt er niet geklommen maar ging dit "the lazy way" (met een hoogwerker).  Werkte natuurlijk wel snel.

De kers die hier wordt  aanpakt is bijna dood en de takken worden weggehaald. Eerst altijd de zijtakken en dan stukje voor stukje de tak wegzagen.

 Dan het onderste stukje. Vervolgens verder naar de volgende tak.Ik vraag me wel af of het met deze boom nog wat wordt, ik vrees eigenlijk dat hij helemaal weg gaat volgend jaar. Waarom hij het slecht doet is onduidelijk. Misschien omdat hij half met zijn wortels in een stuk altijd drassige klei staat?

Wanneer er is gezaagd is altijd een leuk moment om de leeftijd van de boom te bepalen. Er komen takken af en in dit geval ook een stuk stam Laten we eens kijken.

Nog best lastig om die ringen te tellen. Deze wijk is uit 1972 en de tak zit op een meter of twee hoogte. Kan dat kloppen? Of staat deze boom er al veel langer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Om een reactie te plaatsen moet je coockies van derden accepteren