Een blog van www.bomengids.nl

Blog van website www.bomengids.nl

woensdag 4 juli 2012

Vakantie inspiratie: Monsterboom in the UK Fredville oak

Vorig jaar waren we op vakantie in Zuid Engeland: via de mooiste boom-belevenissen hoop ik alvast wat vakantie inspiratie te delen. We waren dus in Nonington, Fredville park.

Na al die supergrote en hele oude bomen in het bomenpark in Nonington hadden we nog steeds niet de prijsboom gezien waar we eigenlijk voor waren gekomen: de Fredville oak. Eigenlijk dachten we steeds al van "die boom daar is zo groot, die moet het wel zijn". Maar steeds was het een tamme kastanje.

Na wat vragen bleek de grote eik, de "Fredville Oak" in een particuliere tuin te staan. We hebben aangebeld , maar er was niemand thuis. Hopelijk volgt er nu geen internationaal opsporingsbericht maar we zijn de tuin ingegaan op zoek naar de eik.

Toen we hem vonden werden we wel even stil. Kijk maar.


Fredville oak: 500 jaar?

Hier si het nog moeilijk te zien hoe groot hij wel is. Maar  kijk eens hier (meisje van 5 jaar oud)
Monster tree
Opvallende rare half afgeknakte takken?

Het mooie aan zo'n boom is denk ik een vergelijkbaar gevoel dat je krijgt bij een berg: het maakt je zo nietig. Mensen worden 100 jaar, maar dit wezen is 5 keer zo oud. Deze stond er dus al rond 1600.

Als je de smaak te pakken krijg zoek op internet naar oude en grote bomen bij je vakantieadres in de buurt. Ancient tree hunt laat zien waar je oude bomen kunt vinden in the UK.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er groter uit dan de tuin van veel mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een boom!

    Hans-Cees, ik wil je graag een paar foto's mailen van een paar bomen in Nijmegen die ik niet herken (misschien ken jij ze wel), maar ik ik krijg een mail terug met 'delivery failed'. Wat kan ik het beste doen?

    Bjorn

    BeantwoordenVerwijderen

Om een reactie te plaatsen moet je coockies van derden accepteren