Een blog van www.bomengids.nl

Blog van website www.bomengids.nl

donderdag 15 maart 2012

Bijna kersenbloesem: lente!

De kou is een paar weken weg, en de lente breekt door. Toch duurt het nog weken voordat grotere bomen hun blad zullen laten zien.


Malus? heg. Eerste uitlopende knoppen van struiken dit jaar
Het eerst gaan we struiken en kleinere bomen zien die hun blad uitrollen. Hier bijvoorbeeld mijn heg, waarvan ik eerlijk gezegd niet weet wat het voor struik is. Hij krijgt hier en daar kleine appels en heeft rode bloemen vroeg in het jaar: het zal dus wel een malus zijn? Wie weet het?Hazelaar bloeit met mannelijke katjes
De Hazelaar was aan het bloeien toen het in februari streng begon te vriezen. De katjes die toen bloeiden zijn nu bruin en waren blijkbaar kapot gevroren.
Maar hij is nu gewoon voor de tweede keer aan het bloeien zoals je hier links ziet.

Vlier loopt uit
De vlier was ook al uitgelopen voor de vriesperiode en ook daarbij was alles kapotgevroren. Maar ook die loopt nu weer gewoon uit. De vlier is altijd vroeg met zijn blad.


Daslook
Boven de grond bloeit bijna de daslook. zeldzaam in het wild, maar als hij ergens groeit zaait hij zich goed uit. Lekker in de salade of spagettisaus!

En nu maar wachten op de eerste kersenbloesem. Ik verwacht binnen een week? De knoppen met bloemen staan op doorbreken. Dat geldt overigens zeker niet voor alle sierkersen hoor, alleen sommige variƫteiten bloeien zo mooi vroeg.

Prachtig toch die vroege lente!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Om een reactie te plaatsen moet je coockies van derden accepteren